Tervetuloa uudistuneeseen Hansa-apteekkiin

Asiakkaidemme toiveesta olemme pidentäneet apteekkimme aukioloaikoja. Nyt palvelemme vuoden jokaisena päivänä. Arkisin olemme auki kello 8–19, lauantaisin kello 8–18 ja sunnuntaisin sekä arkipyhinä kello 10–18. Haluamme palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja olla helposti tavoitettavissa. Aikaisemmin kuuluimme Kouvolan keskusta-alueen päivystysrinkiin, jolloin olimme joka kolmas viikonloppu auki pidennetyillä aukioloajoilla. Nyt asiakkaan ei enää tarvitse etsiä tietoa siitä, mikä apteekki päivystää viikonloppuisin. Hansa-apteekki on auki vuoden jokaisena päivänä.

Toinen näkyvä muutos on tapahtunut apteekin sisätiloissa. Olemme kasvattaneet asiakastilaa, jotta voimme sijoittaa tuotteemme paremmin asiakkaiden saataville. Tunnetut apteekkimerkit ovat nyt löydettävissä paljon helpommin apteekin asiakastiloista. Tämä työ tulee jatkumaan vielä myöhemmin.

Koneellinen annosjakelupalvelu on ollut jo useiden vuosien ajan palveluvalikoimissamme. Annosjakelupalvelua käyttävä asiakas saa lääkkeensä apteekista koneellisesti käteviin kerta-annospusseihin pakattuina kahdeksi viikoksi kerrallaan. Annosjakelu vähentää lääkehävikkiä ja usein myös pienentää lääkemenoja. Nyt olemme ottaneet mukaan yhteistyökumppanin Prodosis Oy:n. Yhteistyökumppanillamme on vankka kokemus lääkehoidon kokonaisarvioinneista. Lääkehoidon kokonaisarvioinnissa vanhusten lääkehoitoon erikoistunut farmasisti tekee selvityksen potilaan lääkehoidon kokonaisuudesta johtopäätöksineen ja toimenpide-ehdotuksineen. Tämä tapahtuu moniammatillisessa yhteistyöprosessissa, joka tähtää lääkitysongelmien ratkaisemiseen ja lääkityksen järkeistämiseen. Tavoitteena on parantaa potilaan vointia ja vähentää terveydenhoidon kustannuksia.

Juha Päivärinta
Apteekkari, FT